Tendon İltihabı Tedavisi
Tendon İltihabı tedavisi, tendon iltihabı bitkisel, tendon iltihabı ilaçları, tendon iltihabı bitkisel çözüm,. Tendon İltihabı tedavisi hakkında.
Tendon İltihabı tedavisi hakkında yazılmış bilgi amaçlı makale. Tendon İltihabı tedavisi hakkında bilgiler makalenin devamında yer almaktadır. Tendon İltihabı tedavisi hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Tendon İltihabı Nedir ?
Tendon iltihabı yani tendinit, kemiği ekleme bağlayan tendonun iltihaplanması, enflamasyonu, yangı denilen bir çeşit mikrobik olmayan iltihaplanmasıdır. Tendinitin en çok rastlanan nedeni, tekrarlayan küçük hareketlerin bir alanda meydana getirdiği etki ya da aniden ortaya çıkan ciddi yaralanmalardır.
Tendon İltihabı Nedenleri ?
Tendon iltihabı neden olan aktiviteler, bahçe işleri, tarama, marangozluk, kürekle çalışma, boyacılık, sürtme ve ovalama yapılan işler. Tenis, golf, kayak ve atlama gibi aktiviteler sırasında tendon iltihabı gelişebilir. Ayrıca evde ya da iş yerinde yanlış duruş, egzersizden önce yanlış gerinme veya pozisyon alma. Bazı sportif aktiviteler tendinit oluşma riskini arttırır.
Bunların dışındaki tendon iltihabı nedenleri, bir kemik veya eklemin, yumuşak dokusunda baskı yapacak şekilde yanlış konumlanması. Bacaklardaki boy farkı veya eklem iltihaplanmasında olduğu gibi. Romatizma iltihaplanması, gut hastalığı, prostat iltihabı, sporcularda yanlış ayakkabı giymek ve aşırı antreman yapmak. Spor öncesi ısınmadan spora başlamak, troid hastalığı ve ilaçlara karşı normal dışı tepki gibi durumların neden olur. Stres kimi zaman tendinit oluşmasına sebep olabilir. Tendon iltihabı kadınlarda, gençlerde görülebildiği gibi genellikle 40 yaş üzeri erkeklerde daha fazla görülür. Tendonlar yaşlandıkça stresi daha zor tolere ederler ve yırtılmaları da daha kolay olur.
Tendon İltihabı için Şifalı Bitkiler
Zencefil : Ağrı ve iltihabı azaltır. Zencefil, bilinen en güçlü anti-enflamatuvar maddeler içerdiğinden dolayı doğal ve çok güçlü bir ağrı kesicidir. Zencefil doğadaki en güçlü protein parçalayıcı enzimlerden biri olan zingibain içerir. 1 gram zingibain ile 20 kilo et yumuşatılabilmektedir. Bundan şunu anlıyabiliriz. Zencefil dokularda oluşan anormal kitleleri, sertlik ve kireçlenmeleri giderebilir. (kaynak:alternatif tedavi kitabı)
At Kestanesi : Romatizmadan kaynaklı ağrıların hafiflemesini sağlıyor. Kas ağrılarını dindiriyor. Tüm vücutta kaynaklanan iltihabın kurumasını sağlar. (kaynak:faydalari com)
Gotu Kola : İltihap kurutucu etkisinin yanı sıra damarları ve kılcal damarları kuvvetlendirir. Hasarlı dokulara daha fazla kan akışını sağladığından daha çabuk iyileşmelerine yardım ediyor. (kaynak:sifalibitkilervedogaltedavi com)
Üzüm Çekirdeği : Damarları sağlamlaştırır. Damar sertliklerini önleyicidir. Romatizma ağrılarını gidermede çok etkilidir. (kaynak:bilgidoktoru com)
Tendon İltihabı için Şifalı Bitkisel Yağlar
Keten Tohumu Yağı : Cilt rahatsızlıklarında yalnızca eklemlerde bulunan iltihabı azaltmaktadır. Bunun yanı sıra bu rahatsızlığın sebep olduğu kolesterol seviyesini düşürür. (kaynak:ketentohumu gen tr)
Alabalık Yağı : Özellikle romatizmadan rahatsız olan hastalara çok iyi gelen bir şifalı yağdır. Kireçlenmeye neden olan hastalık etmenlerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olur. (kaynak:yag gen tr)
Okaliptüs Yağı : Damar genişletici olarak kullanılabilir. Dolaşımı arttırarak dolaşım sistemine yardımcı olur. (kaynak:onikibilgi com)
Susam Yağı : Haricen masaj yaparak uygulanması romatizmaya bağlı ağrıların hafifletilmesinde yarar sağlamaktadır. (kaynak:faydalarizararlari com)
Çam Trebentini Yağı : Bölgesel ağrı kesici olarak kullanılır (Açık yaralar hariç) (kaynak:dogalcilt com)
Nane Yağı : Eklemleriniz ağrıdığında, saf nane yağını lavanta yağı ile karıştırarak ağrıyan bölgelerinize sürün. (kaynak:onikibilgi com)
Çörek Otu Yağı : Araştırmacılar çörek otunun uçucu yağının romatizma gibi, eklem hastalıkları iltihabını hafifletmede etkin olduğunu ortaya koymuşlardır. (kaynak:haber7 com)
Gliserin Yağı : Yumuşatıcı ve nemlendirici özelliği bulunan bir üründür. (kaynak:onikibilgi com)
Lavanta Yağı : Adale tutulmaları, kas ağrıları gibi rahatsızlıklarda, ağrıyan bölgeye yoğun masaj yaparak uygulandığında kısa sürede sonuç gösterir. (kaynak:pufnoktalari net)