Bursit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Tendinit Tedavi Yöntemleri
Bursit Alternatif Tedavi
6 Nisan 2017
bursit-tedavisi
Bursit Nedir Şifalı Bitkiler
6 Nisan 2017

Bursit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Uzman Desteği Alın

Bursit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Bursit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar, bursit nedir şifalı bitkiler, bursit tedavisi bitkisel,. Bursit tedavisinde kullanılan İlaçlar hakkında.

Bursit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar hakkında yazılmış bilgi amaçlık makale. Bursit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar size bitkisel ilaçları anlatacağız. Ama önce kısaca bursit hastalığından bahsedelim.

Bursit Nedir ?

Bazı mesleklerde özellikle sık rastlanan burşit, eklem bölgelerinde ağrılı şişlikler olarak görülür. Erken tanıyla tedavisi kolaydır. Burşit bursa olarakta anlatılır. Bursit, bir eklemi ya da kemiği kaplayan yumuşak dokunun üzerinde oluşan içi sıvı dolu bir keseciktir. Burşit ise bu keselerden birinin iltihaplanmasıdır. Sık rastlanan bu ağrılı durum, iltihaplanma önlenmezse, akut ya da kronik bir rahatsızlığa dönüşebilir.

İki tür bursa vardır. Birinci gruptakiler (anatomik bursa) kas kirişlerinin kemiklere ya da eklemlere yaslandıkları yerlerdeki sürtünmeyi engelleyen, içi sıvı dolu çok küçük keseciklerdir. Diz ekleminin çevresindeki kemiklerde bu bursalardan 15 tane vardır. İkinci türdeki bursalar, bir kemik üstündeki yumuşak dokunun sürekli sürtünme ya da yaralanma sonuunda ortaya çıkarlar. Sözgelimi, her gün sert bir zeminde saatlerce oturan birinin, kalça kemikleri üstünde oluşan bursalar bu türdendir.

İki bursanın da görevi aynıdır : Kas kirişlerinin, kemik üzerinde hareket ettikleri bölgelerde basıncı önlemek. Bursit, bir bursanın kronik olarak genişlemesi ya da akut bir biçimde şişmesi durumunda ortaya çıkar. Bu hastalık, dizlere sürekli basınç sonucu diz ekleminde oluşursa “diz üstü bursiti” adını alır. Herhangi bir sürtünme ya da yaralanma bursanın sıvı salgılamasına, dolayısıyla da şişmeye neden olur.

Tendon İltihabı Bitkisel Tedavisi için Kullanılan Yağları

Keten Tohumu Yağı : Cilt rahatsızlıklarında yalnızca eklemlerde bulunan iltihabı azaltmanın yanı sıra bu rahatsızlığın sebep olduğu kolesterol seviyesini düşürür. (kaynak:ketentohumu gen tr)

Susam Yağı : Haricen masaj yaparak uygulanması romatizmaya bağlı ağrıların hafifletilmesinde yarar sağlamaktadır. (kaynak:faydalarizararlari com)

Alabalık Yağı : Özellikle romatizmadan rahatsız olan hastalara çok iyi gelen bir şifalı yağdır. Kireçlenmeye neden olan hastalık etmenlerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olur. (kaynak:yag gen tr)

Nane Yağı : Eklemleriniz ağrıdığında, saf nane yağını lavanta yağı ile karıştırarak ağrıyan bölgelerinize sürün. (kaynak:onikibilgi com)

Okaliptüs Yağı : Damar genişletici olarak kullanılabilir. Dolaşımı arttırarak dolaşım sistemine yardımcı olur. (kaynak:onikibilgi com)

Çörek Otu Yağı : Araştırmacılar çörek otunun uçucu yağının romatizma gibi, eklem hastalıkları iltihabını hafifletmede etkin olduğunu ortaya koymuşlardır. (kaynak:haber7 com)

Çam Trebentini Yağı : Bölgesel ağrı kesici olarak kullanılır (Açık yaralar hariç) (kaynak:dogalcilt com)

Lavanta Yağı : Adale tutulmaları, kas ağrıları gibi rahatsızlıklarda, ağrıyan bölgeye yoğun masaj yaparak uygulandığında kısa sürede sonuç gösterir. (kaynak:pufnoktalari net)

Gliserin Yağı : Yumuşatıcı ve nemlendirici özelliği bulunan bir üründür. (kaynak:onikibilgi com)

Tendon İltihabı Bitkisel Tedavisi için Kullanılan Bitkiler

Üzüm Çekirdeği : Damarları sağlamlaştırır. Damar sertliklerini önleyicidir. Romatizma ağrılarını gidermede çok etkilidir. (kaynak:bilgidoktoru com)

Gotu Kola : İltihap kurutucu etkisinin yanı sıra damarları ve kılcal damarları kuvvetlendirir. Hasarlı dokulara daha fazla kan akışını sağladığından daha çabuk iyileşmelerine yardım ediyor. (kaynak:sifalibitkilervedogaltedavi com)

At Kestanesi : Romatizmadan kaynaklı ağrıların hafiflemesini sağlıyor. Kas ağrılarını dindiriyor. Tüm vücutta kaynaklanan iltihabın kurumasını sağlar. (kaynak:faydalari com)

Zencefil : Ağrı ve iltihabı azaltır. Zencefil, bilinen en güçlü anti-enflamatuvar maddeler içerdiğinden dolayı doğal ve çok güçlü bir ağrı kesicidir. Zencefil doğadaki en güçlü protein parçalayıcı enzimlerden biri olan zingibain içerir. 1 gram zingibain ile 20 kilo et yumuşatılabilmektedir. Bundan şunu anlıyabiliriz. Zencefil dokularda oluşan anormal kitleleri, sertlik ve kireçlenmeleri giderebilir. (kaynak:alternatif tedavi kitabı)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.